Krachtplaatsen op Sardinië

Na een inspirerende lezing van Ard Pisa begin 2023, wist ik dat ik naar Sardinië moest. Ik wilde de energie ervaren, die daar aanwezig zou zijn. De reis naar Sardinië werd snel gemanifesteerd. Eind februari 2023 zijn we met z’n tweeën vanaf Brussel naar Cagliari gevlogen. Het werd een week van natuurelementen en energetische krachtplaatsen, die over het gehele eiland verspreid lagen. Ik zal mijn ervaringen van een aantal krachtplaatsen op Sardinië met jullie delen.


Heilige bron Santa Cristina

Onze eerste stop was bij de heilige bron Santa Cristina/ Pozza Sacro di Santa Cristina. Er waren weinig toeristen op Sardinië, waardoor ik makkelijker bij mezelf kon komen. In de stilte kan ik beter afstemmen op de energie van de plek en de energie door me heen laten stromen. Het voelde als een heilige krachtplaats, waardoor ik bij het toetreden van de plaats om toestemming vroeg. Ik voelde zoveel respect en waardering, maar ook dankbaarheid, dat ik hier mocht zijn. Meerdere malen liep ik de trap naar beneden, naar het water. En elke keer dat ik weer naar boven liep, voelde als een wedergeboorte. Vlakbij de trap ging ik zitten op een steen en schreef op, wat er verteld wilde worden. Het miezerde licht.

Sardinie-1758
Sardinie-1768
Heilige bron, krachtplaats Sardinië

“Terwijl het zacht regent, druppelt ook het water uit de bron. De volgende woorden komen in me op: wedergeboorte, vrouwelijke energie, grootsheid, lichtheid en schoonheid. Wat wil de plek me mee geven? Eer het vrouwelijke, heb respect voor het gevoel en de emoties. Alles mag stromen. Je krijgt “flowende” energie mee, die dwars door alle pijn heen gaat. Stem je af op deze plek als je weer thuis bent, als er pijnlijke, emotionele blokkades zijn en wanneer je niet meer goed kan doorademen. Trauma’s die te maken hebben met de vrouwelijke organen, zwangerschap en bevallingen mogen gezien en losgelaten worden. Vrouwen werden hier geëerd.
Alle levens die te maken hebben met trauma’s in het bekken, mogen aan het water gegeven worden. NU!”

Floortje en de heilige bron Santa Cristina

Archeologisch gebied Tamuli

We waren de eerste bezoekers van die dag. Het regende de hele ochtend en het was koud en winderig. Toch wilde we graag naar Tamuli, een hooggelegen archeologische vindplaats. Bij aankomst kwam de zon geregeld tussen de wolken door en bleef totdat we weer weg gingen. De mooie cadeautjes van het universum. We liepen eerst wat rond om goed aan te komen op de plek. En aanvoelen waar ik iets langer moest zijn. Om af te stemmen op deze magische plek, ging ik in een reuzengraf zitten, uit de wind met soms wat regen op mijn rug. Tamuli is één van de bijzondere krachtplaatsen van Sardinië.

Sardinie-1911-1
Tamuli
Tamuli
Krachtplaats op Sardinië, Tamuli

“Het dorp voelt fijn aan, herkenbaar. Mooie ronde woningen. Ik voel me er thuis. We zijn nu de enige hier, ik mag het gevoel toelaten. Wat wil de plek me meegeven? De volgende woorden komen in me op: rust, hogere krachten, geloof in het hogere, alles is met elkaar verbonden, alles werkt samen als je je er voor open stelt. Het lijkt hier oud, maar de energie zal altijd blijven bestaan. Neem maar wat mee, verspreid het over de wereld. Deze volkeren bestonden overal, maar hier waren ze welkom en gewenst.
Je bent zelf ook één van ons. Dat mag je je weer volledig herinneren. De lichtcodes die je daarvoor nodig hebt, komen nu binnen. Blijf nog heel even zitten, je weet zelf wanneer het afgelopen is. Deze lichtcodes zetten je DNA weer aan, die slapende is. Laat maar gebeuren. Je wist dat dit ging gebeuren, je ziel heeft het plan duidelijk.
Ik ging weer staan en maakte nog klanken en sprak daarna wat zinnen uit, waarvan ik niet wist dat ik deze taal kon spreken…”

Floortje in Tamuli

Rotsaltaar van Santo Stefano

Toen we aankwamen bij deze plek, Altare Rupestre di Santo Stefano, wisten we niet zo goed of we er wel heen konden. De hekken waren dicht, op google maps stond tijdelijk gesloten. Maar toch wilde ik er graag heen. Dus even over het lage muurtje, langs het hek en op zoek naar het rotsaltaar. Een beetje ongemakkelijk liepen we op het terrein. Ik had me daar voorgenomen dat ik later op de plek zou afstemmen om te voelen wat de energie me wilde vertellen, want de onrust bleef bij ons allebei. De plek voelde sprookjesachtig, elfjes energie, lichte energie en speels. De sluiers van de verschillende dimensies zijn hier dunner. Op deze plek zijn de natuurwezens minder bang en meer voelbaar, bijna tastbaar.

Rotsaltaar
Rotsaltaar

Dorp Romanzesu

Dit is een van de mooie krachtplaatsen van Sardinië. We zijn weer helemaal alleen en ook nu zit het weer mee. De zon schijnt af en toe over het mooie bewaarde dorp Romanzesu. Er is veel te bekijken en te voelen. De kurkbomen maken de sfeer compleet. Bij de heilige bron neem ik plaats in de zon en voel de energie stromen van deze magische plek.

Heilige bron,
Heilige bron Romanzesu
Heilige bron Romanzesu

“Water stroomt en zet alles in gang, ook tussen de cellen. Water is de bron van het leven. Zonder water geen leven. Het water werd hier geëerd. Het voelt hier heilig. De goden en lichtwezens zijn verbonden met het water. Het voelt alsof het energetisch nog steeds stroomt. Om de energie vast te houden, groeien er allemaal kurkbomen.
De zon warmt me op, de kilte uit mijn cellen. Het water stroomt om alles af te voeren. laat het maar gaan. Hier komen alle elementen bij elkaar.
Ook het vrouwelijke is hier volop aanwezig. De plek voelt zuiver, maar ook speels. Natuurwezens zijn in grote aantallen aanwezig.
Wat willen ze me vertellen? De waterbeestjes (soort slangen) die heel groot kunnen worden geven bescherming en staan voor opstaan voor jezelf. Op de randen lopen en rennen een soort eekhoorns, vlug, alert en bezig met voedsel verzamelen. Ze geven een warmte af.
Daarna komen er twee vliegen naast me zitten, in de zon, op een rotsblok. Ze paren. Deze plek staat ook voor de vruchtbaarheid en universele liefde. Een mooie serene en rustige plek.”

Floortje in Romanzesu

Bosa op Sardinië, met vele krachtplaatsen

Sardinië is een schitterend eiland, zelfs met regen, wind en sneeuw. De zon brak namelijk door als we die nodig hadden. Vele kilometers hebben we gereden over het eiland, sliepen op verschillende plaatsen. De bergen waren heerlijk, de landschappen en uitzichten schitterend. Het leek wel of we af en toe het eiland voor onszelf hadden, wat een rust en ruimte. De krachtplaatsen op Sardinië hebben indruk gemaakt!

One Comment on “Krachtplaatsen op Sardinië”

  1. Wauw Floortje. Wat een heerlijke ervaring. Dit is waarom ik dit werk zo graag doe om mensen te inspireren om zelf krachtplekken te ervaren omdat al die plekken iets voor ons kunnen betekenen. Net wat je op dat moment nodig hebt. Op naar de volgende reis. Blijf dit soort mooie blogs maken. Ik zal ze met liefde verspreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.