Krachtplaatsen in Bosnië

Visoko ontdekken

Voor de tweede keer mocht ik dit jaar naar een plek op aarde waar de energie zo bijzonder en krachtig is dat ik dit graag met jullie wil delen. Ik ben, half juli 2023, samen met mijn vriendin Barbara naar Bosnië geweest. Visoko is een plaats in Bosnië waar meerdere piramides in een vallei staan, waardoor de gehele vallei één grote krachtplaats is en dat hebben we gevoeld en ervaren! (Voor meer informatie over deze archeologische plek klik hier)

We zijn 5 dagen onder leiding van Aafke en Dolf van NATUURLIJK Centrum Bewustzijn & Bloei met 9 andere deelnemers naar alle bijzondere krachtplaatsen geweest. En elke krachtplaats had aan ieder van ons zijn eigen verhaal te vertellen. Ik zal een paar van mijn verhalen met jullie delen.

Visoko piramide

Uitzicht op vallei, met de piramide van de liefde en de zon.

Piramide van de Zon

Barbara en ik logeerden op een krachtplaats, namelijk bij de top van de piramide van de Zon. (Bungalow Old Town). Wat een mooie rustige plek met uitzicht op de stad/ vallei en de piramides. De energie van de piramide van de Zon hebben we deze week goed gevoeld.

We beklommen, onder begeleiding van gids Emir, de piramide van de Zon vanaf de basis. Nadat Emir ons heel wat interessante informatie gaf, wat een stuk dieper ging dan wat er op de borden staat, kwamen we op een bijzondere plek aan. We mochten 1 vóór 1 naar beneden gaan en in de opening van de piramide staan om te voelen.

Ik loop naar beneden, naar de opening in de stenen, ik ga er tussen staan met mijn gezicht naar de piramide gericht. Ik voel dat ik toestemming moet vragen, het goddelijke mag aanbidden. In een fractie van een seconde komt de energie binnen. De tranen springen in mijn ogen. Ik ben hier eerder geweest, ik voel zoveel herkenning. Het ontroert me, het voelt overweldigend. Al mijn cellen resoneren. De dankbaarheid stroomt door mijn lichaam. Ik vraag om heling. Er is zoveel kracht, net als in ons. Ik mag in mijn eigen kracht gaan staan. Voel het maar!

Floortje op de piramide van de Zon
Bosnië-0028
Bosnië-0024
IMG-20230715-WA0062

Piramide van de Maan

Wat een paradijsje is het op de piramide van de Maan. Wat een heerlijk gevoel, echt thuiskomen. Het voelde erg open en welkom aan, maar ook speels en sereen. Ik voelde me op deze plaats meer geland in Bosnië. Nadat ik op de top van de piramide heb gelegen, tussen de muggen, ging ik naar een plekje in de zon, alleen. De temperatuur is ruim boven de 30 graden.

“Ik zit op het schuine stuk, op de stenen van de piramide. Even alleen, ik laad me op in de volle warme zon, bij de bloemen en bijtjes. Wat betekent deze piramide voor mij? Een deur. Waarheen? Oneindigheid, groen. Stap ik er door of blijf ik staan? Ik vraag om heling en midden in de volle zon krijg ik kippenvel. Ik zie een groot oog voor me, het alziend oog, het derde oog. Hier zit een blokkade op. Ik raak mijn derde oog aan met Florida water en krijg kippenvel. Het is tijd om meer te kunnen ZIEN. Het lijkt wel of ik smelt door de zon, dat ik één wordt met de piramide. Dat ik één ben met echt thuiskomen. Eén ben met pure kracht en stevigheid. Ik zie de piramide met een deur voor me. Ik vraag aan de wachters 5 keer om naar binnen te mogen. Ik mag naar binnen, ik mag verder, ik mag gaan. Ik mag samensmelten met de piramide van de Maan. Ik mag ZIJN.

Floortje op de piramide van de Maan
20230714_124753
Bosnië-135818
20230714_104750

Piramide van de Draak

De piramide van de Draak is de piramide van de wijsheid en inzichten. We mochten allemaal een stukje de piramide op lopen met een vraagstuk waar je antwoord op wilde hebben. Ik voelde me op deze piramide erg verbonden met de Merlijnenergie, die voor mij staat voor creatiekracht, toveren en magie. Ik vond het heerlijk om daar rond te lopen en liep dan ook blij en met een glimlach weer naar beneden. Mooie inzichten kwamen binnen. Er zijn zoveel wegen die ik op kan, niets ligt vast. Ik riep de drakenkracht aan. Deze enorme drakenenergie voelt erg krachtig. Ik heb deze energie wel vaker ervaren, ook in het magische bos in Annen.

20230715_154524

Tumulus Vratnica

We hebben allemaal even een moment voor onszelf, om te voelen wat deze plek met ons doet. Ik lig bovenop de tumulus en kijk naar een bijzondere wolk. Wat voelt deze plek fijn.

“Ik doe mijn ogen dicht en het lijkt net of er hapjes van me afgegeten worden, een zuiveringsberg. Ik hoorde een vliegtuig en de vogels en even ben ik weer op Texel, waar ik opgegroeid ben. Ik voel de zon stralen, ik voel me ontspannen en rustig. Het voelt als een healingsplek om te zuiveren. Deze Tumulus was vroeger niet toegankelijk voor iedereen. Het is een inwijdingsplek, die je mag betreden nadat je de proeve hebt volbracht. Alle natuurelementen doen mee, vandaar dat de plek hoog ligt.”

Floortje op de Tumulus

Nadat iedereen van de groep weg was, bleven Barbara en ik alleen achter op de Tulumus. We voerden een kleine ceremonie uit met alle natuurelementen. Toen we bij ons altaar stonden en onze handen tegen elkaar plaatsten en onze ogen sloten, vroegen we hardop waar we heen moesten op onze vrije zaterdagochtend. We voelden beide de energie door ons lichaam heen gaan. Ik zag mezelf hangend over een hele grote stenen bol. Daar wil ik heen, de stenen bollen.

IMG-20230714-WA0062
Bosnië-171016

Stone spheres/ kamene kugle

Na een paar mooie dagen op de krachtplaatsen in Visoko, zijn we op onze vrije zaterdagochtend in 1,5 uur naar Zavidovići gereden, waar meerdere stenen bollen liggen. We waren, ondanks de afstand, nog op tijd om in alle rust en stilte bij de bollen te kijken en voelen. Ik was van plan om op de bollen te gaan zitten en te vragen wat ze me wilden vertellen. Ik deel een paar verhalen van enkele bollen.

“Ik zit op de eerste bol en ik kan alleen maar glimlachen. Het lijkt net alsof er een hele hoge frequentie door me heen gaat. Ik voel dat er geluid is dat ik met mijn fysieke oren niet kan horen. Water stroomt langs de bol en ik zak meteen meer in mijn lichaam. Erg aardend.”

“De tweede bol is meteen al heel anders. Er flitsten allerlei beelden voorbij. Het lijkt wel op tijdreizen. De frequentie is erg hoog en gaat in een spiraal naar boven. Het voelt voor mij erg onrustig aan, ik kan niet zo goed peilen wat de bol wil. Ik moet hier even de controle loslaten.”

“Nu ik op de volgende bol zit lijkt het wel alsof ik door elkaar geschud wordt. Alles wordt weer gerangschikt, geordend. Alles valt weer op zijn plek. Ik glimlach. Ik voel dat ik precies ben waar ik moet zijn. Ik mag luisteren naar mijn ingevingen, ik mag ze vertrouwen.”

“Een andere bol voelt als een moederbol, met veel wijsheid en rust. Het straalt door me heen, ik mag me ontspannen. Ik mag me overgeven. Spieren loslaten waar ze verkrampt zijn, zoals rond de basis, baarmoeder en bekken. Mijn bergkristal uit Bosnië leg ik op deze steen, zodat de energie ook mee naar huis genomen kan worden.”

“De grootste bollen liggen boven in het riviertje. Ze voelen mannelijk aan en beschermen de omgeving. Als ik op eentje ga zitten voel ik meteen een druk op mijn ogen. Ik zie een groen-zwarte libelle voorbij vliegen. De beweging in deze bol is anders. De ronddraaiende energie zit nog in de bol. Het lijkt alsof er een beschermlaag omheen zit. Wat is er nodig om open te gaan? Ik krijg als antwoord dat deze energie mensen zal openen door deze energie uit je hart te laten komen, zonder woorden, zonder poeha, maar alleen met intentie.
Ik zit op de bol en maak me lang en voel dat ik met mijn stuitje verbinding maak met de bol. Ik zie een lichtpilaar door me heen gaan en maak contact met de energie in de bol. Langzaam komt de energie eruit, niet alles in één keer, maar stap voor stap. De libelle komt weer voorbij. Ik zie de energie door me heen gaan en uit mijn hart stromen, de wereld in. De stenen bol is geopend. Ik voel de liefde door me heen stromen, wat een power!”

“De laatste grote bol voelt als poortwachter, de beschermer. De mens mag nu komen voelen en codes en informatie ophalen die lang vergeten waren. We zijn groots, iedereen die hiervoor gekozen heeft mag weer herinneren wie hij of zij werkelijk is.”

Floortje bij de Stone Spheres
Bosnië-0014
Bosnië-0020
Bosnië-101323

Ginkgo Boom

Eenmaal thuis sloeg ik mijn aantekeningenboekje open en kwam ik mijn bewaarde Ginkgo bladeren tegen. Ik hoefde alleen maar naar ze te kijken en ik werd geraakt. Ik pakte ze op en legde ze tussen mijn handen. Wat heeft deze boom veel te vertellen. Ik krijg kippenvel over mijn hele lichaam. Ik voel me verbonden met deze boom, al sinds onze vakantie in Weimar in 2017, de band is sindsdien alleen maar hechter geworden.

Waar ik bij de Tulumus al op zoek was naar een Ginkgo boom maar niet kon vinden, stond er bij het klooster in Visoko een heel groot exemplaar. We hadden een afsluitende workshop in het klooster, dus ik had af en toe de tijd om bij deze grote boom te zijn. Wat een magische oerboom. Ik genoot van de zon die scheen door de bladeren. Ik was helemaal bij mezelf, voelde me heel en mocht echt even ZIJN. Een paar bladeren raapte ik op, die stopte ik in mijn boekje, voor thuis. En door deze bladeren kan ik de energie van de boom weer ervaren. Energie is overal!

Bosnië-134545

Het was een bijzondere mooie reis, die ik hopelijk snel mag overdoen. De intentie is gezet! En tot die tijd komen er vast wel andere krachtplaatsen op mijn pad.

Krachtplaatsen op Sardinië

Na een inspirerende lezing van Ard Pisa begin 2023, wist ik dat ik naar Sardinië moest. Ik wilde de energie ervaren, die daar aanwezig zou zijn. De reis naar Sardinië werd snel gemanifesteerd. Eind februari 2023 zijn we met z’n tweeën vanaf Brussel naar Cagliari gevlogen. Het werd een week van natuurelementen en energetische krachtplaatsen, die over het gehele eiland verspreid lagen. Ik zal mijn ervaringen van een aantal krachtplaatsen op Sardinië met jullie delen.


Heilige bron Santa Cristina

Onze eerste stop was bij de heilige bron Santa Cristina/ Pozza Sacro di Santa Cristina. Er waren weinig toeristen op Sardinië, waardoor ik makkelijker bij mezelf kon komen. In de stilte kan ik beter afstemmen op de energie van de plek en de energie door me heen laten stromen. Het voelde als een heilige krachtplaats, waardoor ik bij het toetreden van de plaats om toestemming vroeg. Ik voelde zoveel respect en waardering, maar ook dankbaarheid, dat ik hier mocht zijn. Meerdere malen liep ik de trap naar beneden, naar het water. En elke keer dat ik weer naar boven liep, voelde als een wedergeboorte. Vlakbij de trap ging ik zitten op een steen en schreef op, wat er verteld wilde worden. Het miezerde licht.

Sardinie-1758
Sardinie-1768
Heilige bron, krachtplaats Sardinië

“Terwijl het zacht regent, druppelt ook het water uit de bron. De volgende woorden komen in me op: wedergeboorte, vrouwelijke energie, grootsheid, lichtheid en schoonheid. Wat wil de plek me mee geven? Eer het vrouwelijke, heb respect voor het gevoel en de emoties. Alles mag stromen. Je krijgt “flowende” energie mee, die dwars door alle pijn heen gaat. Stem je af op deze plek als je weer thuis bent, als er pijnlijke, emotionele blokkades zijn en wanneer je niet meer goed kan doorademen. Trauma’s die te maken hebben met de vrouwelijke organen, zwangerschap en bevallingen mogen gezien en losgelaten worden. Vrouwen werden hier geëerd.
Alle levens die te maken hebben met trauma’s in het bekken, mogen aan het water gegeven worden. NU!”

Floortje en de heilige bron Santa Cristina

Archeologisch gebied Tamuli

We waren de eerste bezoekers van die dag. Het regende de hele ochtend en het was koud en winderig. Toch wilde we graag naar Tamuli, een hooggelegen archeologische vindplaats. Bij aankomst kwam de zon geregeld tussen de wolken door en bleef totdat we weer weg gingen. De mooie cadeautjes van het universum. We liepen eerst wat rond om goed aan te komen op de plek. En aanvoelen waar ik iets langer moest zijn. Om af te stemmen op deze magische plek, ging ik in een reuzengraf zitten, uit de wind met soms wat regen op mijn rug. Tamuli is één van de bijzondere krachtplaatsen van Sardinië.

Sardinie-1911-1
Tamuli
Tamuli
Krachtplaats op Sardinië, Tamuli

“Het dorp voelt fijn aan, herkenbaar. Mooie ronde woningen. Ik voel me er thuis. We zijn nu de enige hier, ik mag het gevoel toelaten. Wat wil de plek me meegeven? De volgende woorden komen in me op: rust, hogere krachten, geloof in het hogere, alles is met elkaar verbonden, alles werkt samen als je je er voor open stelt. Het lijkt hier oud, maar de energie zal altijd blijven bestaan. Neem maar wat mee, verspreid het over de wereld. Deze volkeren bestonden overal, maar hier waren ze welkom en gewenst.
Je bent zelf ook één van ons. Dat mag je je weer volledig herinneren. De lichtcodes die je daarvoor nodig hebt, komen nu binnen. Blijf nog heel even zitten, je weet zelf wanneer het afgelopen is. Deze lichtcodes zetten je DNA weer aan, die slapende is. Laat maar gebeuren. Je wist dat dit ging gebeuren, je ziel heeft het plan duidelijk.
Ik ging weer staan en maakte nog klanken en sprak daarna wat zinnen uit, waarvan ik niet wist dat ik deze taal kon spreken…”

Floortje in Tamuli

Rotsaltaar van Santo Stefano

Toen we aankwamen bij deze plek, Altare Rupestre di Santo Stefano, wisten we niet zo goed of we er wel heen konden. De hekken waren dicht, op google maps stond tijdelijk gesloten. Maar toch wilde ik er graag heen. Dus even over het lage muurtje, langs het hek en op zoek naar het rotsaltaar. Een beetje ongemakkelijk liepen we op het terrein. Ik had me daar voorgenomen dat ik later op de plek zou afstemmen om te voelen wat de energie me wilde vertellen, want de onrust bleef bij ons allebei. De plek voelde sprookjesachtig, elfjes energie, lichte energie en speels. De sluiers van de verschillende dimensies zijn hier dunner. Op deze plek zijn de natuurwezens minder bang en meer voelbaar, bijna tastbaar.

Rotsaltaar
Rotsaltaar

Dorp Romanzesu

Dit is een van de mooie krachtplaatsen van Sardinië. We zijn weer helemaal alleen en ook nu zit het weer mee. De zon schijnt af en toe over het mooie bewaarde dorp Romanzesu. Er is veel te bekijken en te voelen. De kurkbomen maken de sfeer compleet. Bij de heilige bron neem ik plaats in de zon en voel de energie stromen van deze magische plek.

Heilige bron,
Heilige bron Romanzesu
Heilige bron Romanzesu

“Water stroomt en zet alles in gang, ook tussen de cellen. Water is de bron van het leven. Zonder water geen leven. Het water werd hier geëerd. Het voelt hier heilig. De goden en lichtwezens zijn verbonden met het water. Het voelt alsof het energetisch nog steeds stroomt. Om de energie vast te houden, groeien er allemaal kurkbomen.
De zon warmt me op, de kilte uit mijn cellen. Het water stroomt om alles af te voeren. laat het maar gaan. Hier komen alle elementen bij elkaar.
Ook het vrouwelijke is hier volop aanwezig. De plek voelt zuiver, maar ook speels. Natuurwezens zijn in grote aantallen aanwezig.
Wat willen ze me vertellen? De waterbeestjes (soort slangen) die heel groot kunnen worden geven bescherming en staan voor opstaan voor jezelf. Op de randen lopen en rennen een soort eekhoorns, vlug, alert en bezig met voedsel verzamelen. Ze geven een warmte af.
Daarna komen er twee vliegen naast me zitten, in de zon, op een rotsblok. Ze paren. Deze plek staat ook voor de vruchtbaarheid en universele liefde. Een mooie serene en rustige plek.”

Floortje in Romanzesu

Bosa op Sardinië, met vele krachtplaatsen

Sardinië is een schitterend eiland, zelfs met regen, wind en sneeuw. De zon brak namelijk door als we die nodig hadden. Vele kilometers hebben we gereden over het eiland, sliepen op verschillende plaatsen. De bergen waren heerlijk, de landschappen en uitzichten schitterend. Het leek wel of we af en toe het eiland voor onszelf hadden, wat een rust en ruimte. De krachtplaatsen op Sardinië hebben indruk gemaakt!