Floortje

“Vandaag ben ik gaan lopen
En waar ik loop is van nu af aan een weg”

Acda en de Munnik

Even voorstellen….

Ik ben Floortje Janssen van Floortje – Flowing en ik vind het fijn dat je op mijn website komt kijken en ook nieuwsgierig bent naar wat ik te bieden heb. Nu ik de 40 ben gepasseerd, is de tijd aangebroken dat ik gehoor ga geven aan mijn zielsmissie. Deze bestaat uit het begeleiden, helpen, ondersteunen van mensen die bezig zijn met hun zoektocht. De zoektocht naar wie ze werkelijk zijn. Want zeg nu zelf, dat wil toch iedereen, helemaal jezelf zijn?

Mijn eigen leven begon in 1981 op Texel, waar ik geboren en getogen ben. Als 17 jarige ben ik naar de vaste wal gegaan en ben ik verpleegkunde gaan studeren in Groningen. Ik weet niet beter dan dat ik vroeger “zuster” wilde worden, om mensen te helpen. Het leek wel een roeping, een echte Florence Nightingale, de naam had ik in ieder geval al mee. Na de HBO-v ben ik aan het werk gegaan in het UMCG als verpleegkundige. Vervolgens trouwde ik, kreeg 2 fijne kinderen, verhuisde naar Drenthe en kreeg een nieuwe baan als Instructeur Praktijkonderwijs bij de HBO-v in Groningen. Ik had naar mijn idee een mooi leven, had alles voor elkaar en had alles onder controle……

Totdat ik iemand ontmoette….
En mijn wereld stond op zijn kop.

springende Floortje Janssen, healer, reader, coach bij ondergaande zon op het strand

Mijn zoektocht

Mijn eigen zoektocht was begonnen, 33 jaar oud en wist niet waar ik moest beginnen met zoeken. Door intens hoge energieën, zweefde ik de eerste weken door de dagen heen. Ik verslond allerlei boeken, alles wat te maken had met spiritualiteit zoog ik op als een spons. Voor mijn omgeving niet makkelijk, soms zelfs moeilijk. Ik begon mijn innerlijke stem te horen, mijn intuïtie, dat was nieuw voor mij. Ik wist namelijk heel goed hoe ik mijn hoofd moest gebruiken, maar niet mijn hart en zeker niet mijn buikgevoel. Als gevolg van dit “wakker worden” werd mijn huwelijk ontbonden, zodat ik alleen verder moest. Een heftige periode, maar desondanks wist ik dat deze stap genomen moest worden. Ik volgde mijn ziel, mijn intuïtie.

En nu, na vele boeken, cursussen, opleidingen, workshops, gesprekken, behandelingen, healingen, constante spiegels en duwtjes in mijn rug, ben ik klaar om mijn ervaringen en kennis te gebruiken voor mijn eigen praktijk Floortje-Flowing. Wat een feestje! Intens dankbaar voor mijn proces, de mooie mensen om mijn heen en de nieuwe uitdagingen die te wachten staan. Mooi leven.

Liefs Floortje Janssen🍀

Selfie van Floortje Janssen, healer reader, coach op de heide

Mijn opleidingen/ cursussen

 • HBO-verpleegkunde 2003
 • Regie opleiding/ Praktijkopleider in de gezondheidzorg (in UMCG) 2007/2009
 • Basisfotografiecursus en vervolgcursus.
 • Pedagogische en didactische bekwaamheid 2013
 • Awakening training van Oneness Nederland april 2015
 • Beroepsopleiding Healer Reader Coach “volledig potentieel zelfrealisatie” sept 2018
 • Beroepsopleiding Master Healer Reader Coach sept 2018
 • Soul Body Fusion® Practitioner okt 2019
 • Soul Body Fusion® Teacher okt 2021
 • 3 daagse Training Systemisch Coachen okt 2022
 • Opleiding Regressietherapeut bij In Ons Centrum, Lieveren sept 2023-juni 2024
 • Cursus “Let your womb bloom” en “Rite van de baarmoeder” bij NOVA Academy jan/feb 2024